Hotii de ciocolata (part 1)

Dianei i-au spart hotii casa. Nu acum, ci cu cateva Craciunuri in urma, dar eu abia acum am aflat. Un email cu miresme ghiduse, trimis unei intregi liste. O urare neobisnuita pentru anul nou ce mi-a starnit un chicotit, o despartire somnoroasa, iar intre ele mesaje pentru unii-altii, ce au inghiontit invidia dormitanda din mine. Nimic adresat doar mie.

Mesajele, ca niste note roz scrise pe inimioare de turta dulce, intredeschid usa spre conversatiile private ale Dianei cu prietenii ei virtuali. Casual talk, remarci aruncate la plecare peste umar, fleacuri promise cu solemnitate fermecatoare de copil cu ochii mari, toate cuprinse in vesmantul unei frivolitati aparente. Flash-uri ce dezvaluie o frantura de mister, trezesc curiozitatea si apoi Diana inchide usa clipind nevinovat din gene si lasand povestile neterminate.

Dar sa revin la hoti. Intr-unul din instantanee, Diana il bate compatimitor pe mana pe prietenul trecut cel mai recent prin aceasta situatie nefericita. Nu e singur. Uite si un VIP a patit la fel. Si Diana de altfel. Acum cateva Craciunuri si i-au mancat bomboanele pe care trebuia sa le puna in pom, va vine sa credeti?

Brusc ii invidiez. Mie nu mi-au calcat hotii casa si raman exclusa din grupul eterogen adus la un loc de cuvintele Dianei. Loviti de acelasi nenoroc se strang solidari intr-o poveste cu miros de brad, prajituri puse la copt si scortisoara, pe care eu o pot urmari doar de afara, cu nasul lipit de geam. Jinduind sa fiu inauntru. De Craciunul asta am uitat sa cumpar bomboane, dar hotilor, la anul promit sa nu mai uit. Veniti si pe la mine?

4 Responses to “Hotii de ciocolata (part 1)”


 1. 1 papagigli ianuarie 11, 2008 la 2:51 pm

  S-a aranjat. Am vorbit cu hotii, le-am dat adresa ta si le-am spus sa-ti faca o vizita de Craciun ca le-nchiriezi casa pentru o ora, doua. Ei spun ca un sfert de ceas le-ar fi suficient sa-ti ia si tapetul de pe pereti. In orice caz, daca-ti spun ca te asteptam cu nerabdare in rindul nostru, al jefuitilor, ai sa mi-o iei in nume de rau? 😀

 2. 2 pinguilde ianuarie 13, 2008 la 5:18 pm

  papa

  Aranjamentul asta e cel mai bun. Ei vin si ma jefuiesc, eu stiu ca tu-i cunosti si asa imi pot recupera tapetul. 🙂

 3. 4 pinguilde august 24, 2011 la 8:36 am

  🙂

  Ce-ai cautat aici?


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s
hits counter

%d blogeri au apreciat: