Cealalta Moscova

O femeie intr-un lift. Obosita. Ofilita. Parul prins candva – mult mai devreme – la spate a apucat sa se razvrateasca si suvite ostenite ii curg pe obraji. Nu mai e tanara, timpul a lasat urme. Ridurile, ochii. Mai ales ochii. Tristi si resemnati. Lipsiti de sclipirea pe care trebuie s-o fi avut pe vremea cand suradeau pe fata unei fete hotarata sa fie fericita. Asa e viata, curge cum vrea ea.

Ochii, oglindind deziluziile. Diminetile singure de sotie parasita pentru o studenta, grijile casnice ale mamei cu o fiica la pubertate, una ce se crede la pubertate si un fiu ce nu vrea sa mai ajunga la pubertate, monotonia orelor la ghiseul postal, cu aceiasi clienti, trimitand aceleasi scrisori, asteptand aceleasi pensii.

Ochii. O incretire usoara a pielii la colturile lor si o lumina ghidusa. O umbra de zambet. Desfacandu-se asa, ca o floare somnoroasa. Da, da, camionagiul ala o fi sacaitor cu toate insistentele lui, dar a descuiat cumva usita cu vise colorate.

Scena care mi-a placut cel mai mult intr-un film perfect pana in cel mai mic detaliu.

O poveste prinsa intre exuberanta naiva si induiosatoare a iubirii lui „Johnny camione amoroso” si zidul ridicat de „ultimul lucru de care am nevoie acum e un barbat” al femeii ce a vazut deja o iubire stinsa incet in griul cotidianului, dar nepregatita sa renunte la speranta. Greu, caci Johnny asta, o fi el romantic cum altul nu-i, dar e calul breaz al cartierului din Gent cu nume de metropola ruseasca. Si mai e si cu 14 ani mai tanar.

Un film cald, uman, adevarat, povestit de Christophe Van Rompaey dintr-o sufragerie aflata in mijlocul unui bloc urias-urat de pe geamul careia se vad avioane decoland din mijlocul unui peisaj cetos-urban. Cu o Barbara Sarafian superba.

Imi plac filmele in care nu se vede cum fac oamenii dragoste, dar se aud cum rad. Dragostea e si bucurie.

Reclame

4 Responses to “Cealalta Moscova”


 1. 1 cristiana aprilie 18, 2009 la 9:05 pm

  pin,
  m-ai convins. o sa caut filmul sa vad de ce rid oamenii aia.
  Paste fericit iti doresc!

 2. 2 Alex_S aprilie 19, 2009 la 3:56 am

  Hristos a inviat!

  Paste Fericit!

 3. 3 the judge aprilie 23, 2009 la 6:43 am

  sa vedem…

 4. 4 pinguilde aprilie 23, 2009 la 6:37 pm

  cris, judge
  E film de simtit bine. Il recomand din toata inima tuturor. Iar oamenii aceia rad ca se bucura impreuna, dar asta e normal, nu? 🙂


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: